Pregled dana

Grafički prikaz dana koji može da se podeli javno.

Problem

Kao IT konsultant, teško mi je da razmišljam o svojoj marketing strategiji, a većina marketing gurua kažu da nije toliko do toga šta objavljuješ već do količine samih objava. Razmišljanje je bilo šta lično mogu da delim recimo na Instagram-u, a da nije opterećenje za kreiranje sadržaja i da ponovo ima jednostavan poziv na akciju (u mom slučaju zakazivanje konsultacija).

Proces

Od postojećih resursa već sam imao svoj Google Kalendar koji redovno ažuriram i ne koristim ga samo za buduće događaje nego kao neku vrstu Back log-a koji skoro pa u minuti ima precizne informacije o mojim dnevnim aktivnostima.

Kada bih te podatke mogao da izvučem i predstavim u obliku nečega što zaokružuje ceo dan kao jednu celinu to bi bilo super.

Rešenje

Brza skripta koja izvlači podatke iz mog Google Kalendara, beleži sve boje i pogotovo kategorije (odnosno posebne kalendare u mom slučaju), predstavlja timeline dana kao krug koji ima isti početak i kraj i niže događaje jedan za drugim. Pored toga formatira taj dijagram kako bih mogao odmah da izbacim kao fotografiju na Instagram storiju.

Rezultat

Saradnja i potencijal

Ukoliko imaš ideju kako ovo možemo da razvijamo dalje ili želiš da pomogneš, slobodno se javi ispod.

Meni će sigurno značiti, a ako još neko vidi potencijal, mogu otvoriti app da bude i za druge koji se prijave preko svog Google naloga.

1 Like

Mnogo me je smaralo što moram ja ručno da izvadim podatke, tj isklikćem, skinem sliku, uploadujem je na IG, jer kada tako nešto ručno radim i zavisi samo od mene, nema baš pravi kontinuitet.

Tako da sam uhvatio malo vremena i u n8n-u napravio automatizaciju, koja se pokreće dnevno, sledećeg dana, hvata sve kalendare, filtrira šta ne treba, hvata sve događaje, generiše SVG, od njega generiše sliku storija, uploaduje je i izbacuje na Instagram preko Postiz-a, mada je moglo i direktno preko Meta API-a.

Ukoliko nekoga zanima više kako ovo radi, slobodno cimajte.

Objašnjavao sam na svom Instagram profilu značenje vizuala, pa evo da smestim i to ovde.
c105e72c8bb84f5dbe2f968d65ea8235

1 Like

Jako zanimljiva struktura, naročito kada je ovako bookiran dan.

Ovo je dan iz tebe… mene interesuje kako to sve izgleda u pozadini, odnosno kako to sve izgleda na početku dana?

1 Like

Uff, to kako izgleda na početku dana definitivno nije isto što i ovo na kraju, hteo sam jednom da radim analizu toga, ali to baš deluje kao naučni rad za koji mi treba pomoć, pa eto ako si ti voljna a i ostali koji su zainteresovani, možemo da uradimo to zajedno :nerd_face:

Vrlo sam raspoložena i april mi je poprilično bookiran, bilo bi baš lepo da primenim “merač/kontrolor/organizator vremena na sebi.

Ako ima još neko da se uključi bilo bi baš zanimljivo videti rezultate. :grinning_face:

1 Like