Grafički prikaz dana koji može da se podeli javno.
Problem
Kao IT konsultant, teško mi je da razmišljam o svojoj marketing strategiji, a većina marketing gurua kažu da nije toliko do toga šta objavljuješ već do količine samih objava. Razmišljanje je bilo šta lično mogu da delim recimo na Instagram-u, a da nije opterećenje za kreiranje sadržaja i da ponovo ima jednostavan poziv na akciju (u mom slučaju zakazivanje konsultacija).
Proces
Od postojećih resursa već sam imao svoj Google Kalendar koji redovno ažuriram i ne koristim ga samo za buduće događaje nego kao neku vrstu Back log-a koji skoro pa u minuti ima precizne informacije o mojim dnevnim aktivnostima.
Kada bih te podatke mogao da izvučem i predstavim u obliku nečega što zaokružuje ceo dan kao jednu celinu to bi bilo super.
Rešenje
Brza skripta koja izvlači podatke iz mog Google Kalendara, beleži sve boje i pogotovo kategorije (odnosno posebne kalendare u mom slučaju), predstavlja timeline dana kao krug koji ima isti početak i kraj i niže događaje jedan za drugim. Pored toga formatira taj dijagram kako bih mogao odmah da izbacim kao fotografiju na Instagram storiju.
Mnogo me je smaralo što moram ja ručno da izvadim podatke, tj isklikćem, skinem sliku, uploadujem je na IG, jer kada tako nešto ručno radim i zavisi samo od mene, nema baš pravi kontinuitet.
Tako da sam uhvatio malo vremena i u n8n-u napravio automatizaciju, koja se pokreće dnevno, sledećeg dana, hvata sve kalendare, filtrira šta ne treba, hvata sve događaje, generiše SVG, od njega generiše sliku storija, uploaduje je i izbacuje na Instagram preko Postiz-a, mada je moglo i direktno preko Meta API-a.
Uff, to kako izgleda na početku dana definitivno nije isto što i ovo na kraju, hteo sam jednom da radim analizu toga, ali to baš deluje kao naučni rad za koji mi treba pomoć, pa eto ako si ti voljna a i ostali koji su zainteresovani, možemo da uradimo to zajedno