Praznični Power-Up: Kako hakovati problem dosadnih poklona! 🎁

Pozdrav ljudi,

Pitanje za milion dolara, to jest, za praznični loot:
Da li se i vama čini da je decembar stigao brže nego što ste očekivali? :exploding_head:

Praznična euforija je zvanično online. :partying_face:
Šetam po centru Beograda, oseća se miris kuvanog vina i cimeta, novogodišnja rasveta nije baš na nivou jelke od 80k eura, ali kišobrani sigurno vrede više :slight_smile:

Naravno, eto nama i euforije “šta pokloniti” i ove godine, a da to ne bude šolja, čarapa, šal ili kapa… Ta večita dilema!
Priznajmo, svi smo to već pitali ChatGPT ili Gemini :sweat_smile: (I dobili generički odgovor, jel’ da?)

Ali, imam sjajne vesti!
Mi nismo prosečni korisnici interneta, mi smo Geek Area ekipa! :nerd_face:
A to znači da naša rešenja moraju biti autentičnija, originalnija i, naravno, bolja od svih stock predloga koji kruže mrežama.

Spremite se da zajedno debug-ujemo problem dosadnih poklona!

Kao članovi Geek Area zajednice, mi znamo šta se ceni – pažnja, custom rešenja i da poklon ima priču, pa hajde da vam damo neke epic predloge i da zajedno smislimo najbolje ideje za poklone sa karakterom! :wrapped_gift:

Ne možemo doći do sjajnih ideja bez tebe, zato odmah bacaj:

Pokaži svoju kreativnost, šta si ti smislio/la da pokloniš ove godine, a da nije nešto generičko?
Koji gadget, knjiga, board game ili iskustvo su te oborili s nogu?
Daj svoj sugestiju, ubaci predlog poklona koji ti je bio najdraži IKADA! (Da se inspirišemo!)

Mi ćemo, u nastavku, otkriti naše predloge i ono najbolje: ekskluzivne benefite koje uživamo kao zajednica kod naših partnera!
Daaa, dobro ste pročitali, ne poklanjamo mi, ali dajemo vam power-up da pametno kupujete uz ekstra pogodnosti. :wink:

Hajde da zajedno pokrenemo lavinu ideja koje se pamte i da svi pokloni pogode metu!

1 Like

Hvala @Danijela_Savic na mogućnosti da doprinesemo, definitivno nam svima trebaju ideje koje nisu AI generated i jedva čekam da vidim šta ćemo sve da skupimo u ovoj temi :nerd_face:

Design Thinking knjiga (15% popusta)

U poslednje vreme svakom ko razvija neki proizvod ili mislim da može proširiti način razmišljanja prema korisnicima svojih usluga, preporučujem Design Thinking kao metodologiju. Milovan i Marko su napisali ovu knjigu, a divni ljudi iz Finesa izdavaštva je štampaju.

Design Thinking karte (15% popusta)

Od pre nekoliko meseci u ponudi su i Design Thinking karte koje će vam pomoći da lakše implementirate metodologiju u svoju svakodnevnicu.

Prilika da jedan od ovih ili čak oba proizvoda do kraja godine dobijete sa popustom od 15% uz kupon kod “DIGIEDUHACK2025”. Popust je aktivan samo preko sajta finesa.edu.rs

1 Like

Galaksija - prvi jugoslovenski računar

Kažu da je sa ovim računarom počela IT revolucija kod nas, a verujemo da će neke vratiti u detinjstvo. Idealan poklon za kolekcionare, muzeje, edukatore, entuzijaste i sve koji pamte – ili žele da razumeju – kako je sve počelo.

PCPress - Naših 30 godina - Tehnologija, ljudi i vizije

Imao sam prilike da dobijem na poklon ovu knjigu i za one koji žele da znaju kako je behind the scenes anegdote, analize i priče o ljudima koji su stvarali domaću IT scenu, a pritom sačuvaju uspomene, ovo je idealan poklon.

1 Like

Krojačeva škola - Godišnja pretplata (50% popusta)

Godišnja pretplata na više od 200 kurseva objedinjuje sve što je potrebno za lični i profesionalni razvoj u jednom poklonu. Ovo je najisplativiji i najvredniji izbor, jer osoba kojoj poklanjate dobija slobodu da bira šta joj je potrebno sada i šta želi da uči kasnije.

Trenutno je aktivna akcija do kraja godine koja daje 50% popusta.

Evo i mene sa jednim predlogom za poklone. Moja ćerka Magdalena prikuplja sredstva za pripremu za umetničku školu tako što prodaje majice sa svojim radovima.

Prljavo roze_2025_11_30_21_29_31Žuta_2025_11_30_21_57_16

Magdalena Art

Na linku možete pogledati šta je trenutno u ponudi, a ako vam se dopadne neka ideja koju ne vidite među prikazanim modelima, rado možemo napraviti i kombinaciju po vašoj želji.

NBI izveštaj + konsultacije do 90 min (50% popusta)

Lično sam radio ovaj izveštaj i preporučujem da analizirate način na koji razmišljate i kakve preferencije imate što se tiče života, komunikacije i posla.

Naši prijatelji iz Maverick Consulting-a daju 50% popusta do 14.01.2026. za NBI izveštaj za odrasle i konsultacije koje dolaze uz to. Obavezno odaberite Sanju Milivojević ili Đorđa Maričića kao konsultanta i unesite kupon kod “NBI50”.

Ćao šećeru - Kuglice

Slatki i ukusni proizvodi koji nemaju dodatni šećer nalaze se upravo kod naših prijatelja iz Ćao šećeru.

Ćao šećeru - Namazi

Isporuka je moguća na teritoriji cele Srbije SAMO za Kuglice i Namaze, tako da njih i preporučujemo kao idealan poklon za sladokusce.

Stefan Lalić - Kafa sa Stefanom

Stefan već dugo radi mentorstvo preduzetnika, tako da je ova kafa pravi način da se preduzetnici ili oni koji to žele da budu poslože i u 2026. godini gruvaju još jače.

Stefan Lalić - Kurs “Sve što znam o preduzetništvu”

Iako kažu da je preduzetništvo za svakoga, možda je bolje da se osoba prvo oproba, konsultuje i pripremi na pravi način, čisto da bi videla da li je to stvarno nešto u šta želi da se upusti. Kurs je super poklon da neko uroni i otvori vidike kada je preduzetništvo u pitanju.

Lovable - Gift Card

Lovable smo već pominjali kada je vibe-coding u pitanju, pa evo super načina da nekoga obradujete i omogućite mu kreiranje novih digitalnih rešenja.

Potrebno je da imate nalog i preko njega uzmete gift card. Gift card korisniku koji ga aktivira daje kredite u vrednosti tog plana npr. $25 - 100 kredita, $50 - 200 kredita itd.

SERB-CRAFT - Članstva i poeni (20% popusta)

Sigurno znate nekoga ko igra ili je igrao Minecraft pre. SERB-CRAFT je zajednica koja spaja Minecraftere sa čitavog Balkana. Pričao je @Gliga kako smo radili na interaktivnom vodiču za nove Minecraft igrače.

Do 14.01.2026. na SERB-CRAFT Shop-u uz kupon kod “GEEKAREA“ na svaku korpu preko 1500 RSD imate 20% popusta. :slight_smile: