Plaćanje.rs

Pozdrav svima,

Želimo da podelimo sa vama projekat koji je nastao upravo u okviru zajednice Geek Area.

Trenutno smo trojica u timu:

O čemu se radi?

Primetili smo da knjigovođe, sportska društva, udruženja i mnoge druge organizacije i dalje šalju uplatnice ručno, a primaoci ih potom ručno popunjavaju i plaćaju putem m-bankinga ili na šalteru.

To je spor, greškama podložan i zamoran proces.

Zato smo razvili MVP e-uplatnice koji:

• ubrzava kreiranje uplatnica,
  • skraćuje vreme naplate,
  • smanjuje greške,
  • i značajno povećava brzinu plaćanja.

Naše rešenje omogućava korisnicima da:

• kreiraju uplatnicu,
  • generišu NBS IPS QR kod,
  • preuzmu uplatnicu ili QR kod,
  • podele je direktno sa osobom od koje očekuju uplatu.

Imali smo sastanak sa Narodnom bankom Srbije, koja je pokazala veliku otvorenost i spremnost da podrži razvoj ovog rešenja u skladu sa IPS standardima.

Aplikacija

Posle tačno mesec dana rada imamo funkcionalan MVP.

:backhand_index_pointing_right: Uđite na plaćanje.rs i probajte aplikaciju.

Mnogo bi nam značilo da probate rešenje i podelite svoje utiske — šta radi dobro, šta može bolje, i koje funkcionalnosti biste želeli da vidite u sledećoj verziji.

Takođe, ako želite da se priključite timu ili sarađujete na projektu — vrata su otvorena.

Hvala unapred na podršci i povratnim informacijama!

2 Likes

Tnx @Matija_Radisavljevic što si podelio, a evo ja kao “Tech lead” iako jbmlg koja je moja pozicija tačno ovde xD da dodam još par pozadinskih informacija:

Pre je postojala aplikacija na domenu “uplatnica.rs” koja je bila poprilično jednostavna, dobiješ šablon uplatnice, popuniš ga i on ti generiše sliku uplatnice koju onda možeš da štampaš, nažalost to je isparilo pre nekoliko godina, a ta jednostavna funkcionalnost ostala još uvek potrebna.

Mene prvog smara kada mu knjigovođa pošalje fillable PDF uplatnicu iz koje moram da kopiram podatke ili prijatelj kada je potrebno da mu uplatim pare na račun za ručak. Rešenje je baš jednostavno, a nadam se da će kroz razvoj drugih funkcionalnosti takođe postati itekako značajno :nerd_face:

Veliko hvala @Ljove02 što nas trpi, a kod je dostupan javno na GitHub-u, pa ako neko želi tehnički da doprinese može i na taj način.

1 Like