Napredni alati za upravljanje vremenom

Nisam napravio ovaj post da bih vam pričao o Google kalendaru, jer verujem da je to manje više standard, a i @Mirosu je spremio tutorijal i jednu mini app da vam pomogne u implementaciji i biće taj deo u Level 1 kategoriji.

Ovde mi je cilj da sakupimo neke napredne alate za oni koji žele više od samog kalendara i da ubrzaju taj proces upravljanja vremenom ili makar da ga bolje razumeju.
Slobodno se uključite i dajte svoj doprinos iz ličnog iskustva.

Google Calendar Hours

Jednostavan sajt koji se povezuje sa vašim Google nalogom i po kalendaru sabira događaje odnosno njihovo trajanje, tako da možete bolje razumeti koliko ste na koju kategoriju (ako vam je tako postavljen svaki kalendar) utrošili vremena. Lično ga koristim i analiziram često.

Reclaim

Pokušao sam lično da ga koristim kada sam video kod @mbelcevic da ga i on koristi, ali nisam uspeo, iako je možda na tržištu jako dobar alat, dinamično prati vreme, pomera stvari umesto vas i slično. Ja to više volim sam da radim i imam fleksibilnost i kontrolu, ali možda nekom pomogne. Mana kod njega je što je potrebno neko vreme za setup, nije baš out-of-the-box stvar.

RescueTime

Aplikacija koja vam na kompu prati otvorene procese/prozore i vreme provedeno u njima, čak i za tabove posebno. Tako da ćete vrlo brzo skapirali kolika vam je produktivnost zapravo. Lično koristim aplikaciju, ali ne analiziram često podatke. Ima opcije da podesite i obaveštenja i reporte i čak ograničenja, nisam stigao time da se igram toliko, iako je koristim više godina unazad. Ukoliko neko želi da je plati, javite se pa da dobijemo po 50% popusta na pretplatu.

ClickUp

Pomenuo sam ovaj alat na radionici Vreme kao “valuta”, jer za menadžement timova na višem nivou nisam uspeo da iskusim bolji. Toliko su unapredili aplikaciji i raširili ekosistem da ima sve i svašta za project management generalno, a ako biste posmatrali svoj život kao jedan projekat, verujem da ćete se sa aplikacijom sprijateljiti maksimalno i da će brzo ući u rutinu.

n8n

Ovaj alat nema direktno veze sa vremenom (osim uštede), ali ga koristim da mi dopunjuje kalendar stvarima koje su trackovane na drugom mestu, poput spavanja (pročita podatke sa sata, unese event u kalendar). Alat se inače koristi za vizuelnu automatizaciju procesa i ko želi da se igra sa njim, slobodno neka se javi, imamo dignutu instancu kod nas, a pogotovo ako će koristiti za uštedu vremena za stvari vezane sa vremenom i kalendarom :nerd_face: