Pozdrav svima,
Želimo da podelim sa vama projekat u kome sam digitalizovao kupoprodajni ugovor za motorna vozila.
O čemu se radi?
Moj brat je prodavao auto, i naišao je na problem gde su podaci u kupoprodajnom ugovoru bili pogrešni te je ugovor morao biti pravljen iznova. Celokupna procedura pravljenja ugovora je zahtevala još dodatnog vremena, i na sve to brat je morao da asistira kupcu auta kako da ispravno popuni ugovor.
Inače, popunjavanje ugovora ili bilo kojih obrazaca u Srbiji je prekomplikovano(Ako je neko registrovao firmu šifra delatnosti mu je sigurno bila problem) a upustva za popunjavanje istog gotovo da nema.
Šta je rešenje?
Iz razgovora sa bratom smo došli na ideju da digitalizujemo kupoprodajni ugovor za motorna vozila sa napomenama gde ugovorna strana može da pronađe potrebne podatke(Napomene ne uključuju osnovne podatke poput imena, prezimena, broja lične karte itd, ako se pojavi potreba mogu se dodati).
Kada se sva polja popune kreira se pdf ugovor sa svim podacima koji može direktno da se overi kod notara.
Karakteristike aplikacije
Aplikacija je napravljena u roku od 1h uz pomoc lovable-a.
Projekat je na git-u.
Pablikovano je na Vercel domenu i hostingu.
Dalji razvoj
Moja zamisao je da su sledeće logične funkcionalnosti: Skeniranje lične karte i saobraćajne dozvole i direktno unošenje podataka u ugovor bez da korisnik bilo šta unosi ručno.
Otvoren sam za saradnju ako neko želi da radi na razvoju ovakvog tipa proizvoda.
U nastavku ostavljam link ako neko želi da testira rešenje(Naravno svaka povratna informacija bi mi značila).
Link do ugovora: Kupoprodajni ugovor za motorna vozila